Wat is Personal Coaching ?

Personal coaching staat voor het aanboren van krachtbronnen in jezelf en het verkrijgen van inzicht in je persoonlijke sterke en minder sterke punten, je eigen stijl en het benoemen van je meerwaarde. Personal coaching vergroot de grip op je eigen handelen en je bent beter in staat je doelen te stellen en te verwezenlijken. Het vergroten van je persoonlijke effectiviteit kun je bereiken door een voor jou op maat gesneden traject door middel van personal coaching.

Voor wie is personal coaching bedoeld?

Voor iedereen die zich (verder) wilt ontwikkelen en meer de regie wilt voeren over zijn/haar eigen leven.  

Vragen die als uitgangspunt kunnen dienen voor personal coaching zijn bijvoorbeeld:

 • Waaruit bestaat mijn communicatiepatroon en hoe kan ik hier op positieve wijze sturing aangeven?
 • Hoe kan ik mijn uitstraling, mijn lichaamstaal professionaliseren?
 • Hoe stel ik op een acceptabele manier grenzen naar anderen toe?
 • Anderen ervaren mij als bot, zo wil ik niet overkomen
 • Hoe kan ik mij zichtbaarder profileren?
 • Het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen
 • Hoe kan ik omgaan met stressvolle situaties?
 • Hoe vind ik een gezonde balans vinden tussen controleren/delegeren?
 • Hoe kan ik timemanagement integreren in de dagelijkse uitvoering van mijn werkzaamheden?
 • Uitkristalliseren van mijn persoonlijke ontwikkelingsplan
 • Zicht krijgen op en ontwikkelen van mijn competenties
 • Re-integratie na ziekteverzuim
 • Hoe krijg ik meer bezieling in werk?
Bij personal coaching krijg je de unieke aandacht voor die punten waarin je je verder wilt ontwikkelen!

Veel genoemde afleer-doelen:

Veel mensen willen hun assertiviteit verhogen. In plaats van leren ‘nee-zeggen’, ga je bij mij juist leren “ja” zeggen tegen wat je wél wilt. Spreekangst is de meest genoemde sociale angst. Je leert bij mij niet alleen je sociale angsten loslaten, maar tevens hoe je dicht bij jezelf blijft. Door hoge verwachtingen ligt een burn-out overal op de loer. Door uitstelgedrag te stoppen wordt je snel energiek. 

Tegenwoordig heeft iedereen het druk, in deze waan van alledag vergeten mensen vaak zichzelf. Het leven van mensen wordt steeds vaker geregeerd door andere mensen. Mensen leven niet het leven, dat ze willen leven. Ze hebben de verkeerde baan of hebben door hun drukke baan geen tijd, om leuke dingen te doen. Mensen willen een betere balans tussen werk en vrije tijd. Velen willen rustiger aan gaan doen, maar hoe? Veel mensen zien geen mogelijkheden om iets in hun leven positief te veranderen.

Om gelukkig te zijn, heb je een goede balans nodig. Een goede balans in je leven en in je persoonlijkheid. Een Personal Coach helpt je met het vinden van deze balans. Hij helpt je om te ontdekken wat je echt wenst in je leven.

Gelukkig zijn eist zelfkennis en innerlijke vrijheid. Een ongezond leven, een ongezonde relatie of een verkeerde baan zijn zaken die zorgen dat mensen dit gevoel van vrijheid missen. Om uit die negatieve spiraal te komen, moeten er zaken veranderen in je leven. Hiervoor moet je je bewust worden van wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Een Personal Coach helpt je hierbij. Hij helpt je, jezelf te ontplooien.

Daarnaast kan een Personal Coach je helpen met problemen in je leven, problemen in je relatie of financiële problemen. Een Personal Coach helpt je om je leven in eigen handen te nemen. Je ontwikkelt je talenten, herontdekt je levensdoel of een nieuwe passie.